Cor Calixtí

EL COR CALIXTí

Si está interesat en contar amb els servicis del Cor Calixtí pot Cridar al teléfon de l’Associació Musical Canalense o al telefon 96 2242881 preguntant per Carmen
cor
El cor Calixtí va naixer en la primavera de 1995 dins de l’associació Musical Canalense.
En febrer de 1997 es fa carrec de la direcció artística del cor En Javier Tortosa Carbonell, estudiant de cant en eixos moments al Conservatori Superior de Música de València.
El día 16 de març de 1998 es constitueix l’Acta Fundacional del Cor Calixtí, pas necesari per a estar reconeguts legalment com associació cultural.

El cor forma par de la Federació de folclor de la comunitat valenciana i de la FECOCOVA (federació de cors de la comunitat Valenciana) aixi mateix participa en els programes de difució cultural -SARC- de la Diputació de València.
De les actuacións del cor es poden destacar els intercanvis fets amb altres associacions coralistes de Rafelguaraf, l’Alcudia de Crespins, Aiora, Massanassa, Bolbaite, Caudete i Almansa (Albacete) i Torrent, etc. La paticipació en els festivals de Cançó Popular Nadalenca al palau de la música de Valencia on han segut enregistrades les seues cançons en els CDs editats per la Federació de Folclor de la Comunitat Valenciana, aixi com els concerts oferots en actes de cel’lebració festiva de la música al llarg de l’any a Canals i altres poblacións de la Comunitat Valenciana, amés de les conmemoracions religioses de misses solemnes i de noces.

Vore més fotos de «La corte del Faraón»

En l’any 2001 encetarem un nou repte al oferir un concert de sarsuela junt a la banda de l’Associació Musical Canalense i segui després amb una sel’lecció d’obres de sarsuela i opera acompanyats de piano i solistes oferint aries de tenor i soprano junt al cor.

Ara el Cor Calixtí ofereix la seua obra «El Concerto Barroco» amb les obres «Gloria» de Vivaldi i «Stabat Mater» de Pergolesi, amb la participació de instruments de corda i la colaboració de una soprano i una mezo-soprano.

També a possat en escena el «Carmina Burana» de Carl Off juntament amb la banda de l’Associació Musical Canalense, el cor de Almansa (albacete) y el cor de Veus Blanques de l’Escola deMúsica de Almansa.

En l’any 2005 i al cumplirse 10 anys de la seua fundació possa en escena, musicalment y teatralment, la opereta-zarzuela «La Corte del Faraón» amb la col-laboració de 26 membres musics de l’Associació Musical Canalense. També conta amb la col-laboració del grup de ball del gimnasi Do-Chang. En esta representació treballen unes 70 persones.

L’any 2010 van interpretar el musical «La Estrella de Nazaret». Aquesta obra es va estrenar el Nadal de l’ any 1910 al Teatre Municipal, que en aquella època hi havia aquí a Canals. Va ser escrita per Mn. Ramon P. Sarrió Vallès sacerdot. La música de la mateixa la va compondre el que va ser gran amic i gairebé germà del Sr Raimundo, D. Ramón Esteve Garrido, que va ser director de la Banda Municipal «LA PRIMITIVA», durant els anys des de 1907 fins 1912. Aquesta obra té 28 personatjes i es va interpretar durant décades per actors locals, i l’orquestra estava formada per diversos músics que pertanyien a aquesta Banda Primitiva. L’estrena va tenir molt èxit, i es va tornar a repetir en els primers anys que es va estrenar el Teatre Espanyol. Es va tornar a recuperar allà pels anys 1950-1955 aproximadament per un grup d’actors dirigits per Franciso Brú «El Casole» i Rosario Sancho (Danses) i es representava en les jornades de Nadal a el Saló Patronat. L’any 1983 el grup folklòric «Pensat i Fet «promoure la seva reposició i es va presentar a Canals i l’Alcúdia de Crespins durant el any 1984. En ocasions s’han interpretat anomenades danses «beleneras» en adaptació de Vicenta Arnau. En aquest any 2010 en complir el Centenari l’estrena de l’obra el «COR CALIXTÍ» de Canals va decidir de nou realitzar-la.

Totes estes actuacións comporten el treball silenciós i continuat de tots els membres de Cor, que setmana darrera setmana anem assajant noves cançons i superant les dificultats que suposa el poder cantar per oferir uns concerts amb la qualitat i dignitat que suposa el perteneixer a una gran familia musical.

Text de Roberto Simón, fotografíes de Antonio Marzal

1 comentario en “Cor Calixtí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.